CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

zondag 29 april 2012

Huwelijkskaartjes


 Onderstaande Hero Artsstempel heb ik gebruikt voor alle kaartjes.
Het kaartje hieronder is geembossed met witte Sternenstaub.
Het boordje rondom met een MS randpons uitgeponst.
Buiten het matten heb ik er verder niets aan gedaan.


En nu de huwelijkskaartjes. 
Hieronder heb ik zilver Sternenstaub gebruikt en heel lichtjes ingekleurd met Distressinkt.
Geschikt voor een zilver bruiloft.



 Deze is gepast voor een gouden bruiloft.

 Ja, en deze voor twee héééél romantische zielen.


Vervolg op berichtje van gisteren:
Hier zijn ze dan, mijn traktatie in de hondenclub.
1x22cm -1x20cm - 2x15cm.
Ik heb de taarten heel eenvoudig gehouden wegens tijdgebrek gistermorgen en ik had geen hoge verwachting voor de opkomst van trainende leden. Het regende namelijk pijpestelen.
De "slingers" zijn witte gesmolten chocolade speels met een lepel heen en weer over de taart geslingerd.
Voor het transport heb ik de ringen er maar rond gelaten.
(de hondjes kan je niet opeten)


Zoals beloofd het recept voor de vulling.
(voor het beslag: zie vorig berichtje)
Benodigdheden:
1/2 l. room
50 gr. suiker
180 gr. pure chocolade.
Werkwijze:
Klop de room en de suiker halfvast.
Ondertussen smelt je de chocolade in bain marie.
Laat de chocolade een 5-tal minuutjes afkoelen.
Roer nu de room in twee keer onder de chocolade.
Zet dit mengsel in de koelkast gedurende een tweetal uur.
Volgende stap:
Snij nu je taart horizontaal in twee, neem een beetje sterke koffie en voeg er Amaretto (naar believen) bij.
Draai de stukken om en met een borsteltje dep je er lustig op los, zodat de korst goed doordrenkt is met de vloeistof.
Nu kan je de vulling royaal op het onderste deel smeren.
Plaats voorzichtig je twee stuk erop en neem de ring van je springvom en plaats hem rond de taart.
Alles terug in de koelkast plaatsen gedurende een viertal uur.
Ondertussen maak je het glazuur:
Benodigdheden:
200 ml room
30 gr honing
50 gr suiker
125 gr  pure chocolade
25 gr. boter
Werkwijze:
Room, honing en suiker samen laten opkoken.
Leg je, in stukjes gebroken, chocolade in een kom en giet het roommengsel eronder. Goed mengen en als de chocolade gesmolten is stukje per stukje de boter erbij roeren.
Laten afkoelen en over je taart gieten.  
Terwijl je taart staat te koelen in de koelkast kan je rustig afwas doen (hi, hi).
Nadien lekker lui in de zetel met een kopje koffie, misschien een Amaretto erbij, en een stuk van je zelfgebakken chocoladetaart.... dat is pas heerlijk genieten.
Ondertussen zal ik mijn boodschappenlijstje maar opmaken want ik heb
9 eieren, 540 gr suiker, 915 gr chocolade, 240 gr bloem, 60 gr maïzena, 36 gr cacao en 75 gr boter gebruikt.
Van dikmakers gesproken...
Smakelijk! En tot een volgende keer.
Photobucket

13 opmerkingen:

Linda zei

Wat een schitterende chique kaartjes heb je gemaakt, echt toppie.
De taarten zien er ook goed uit haha
gr linda

Wilma zei

Hallo Karin,
Je nieuwe kaartjes zijn stuk voor stuk SCHILDERIJTJES ☺☺☺.....of komt dat door de rand? Het witte en het gouden kaartje hebben mijn voorkeur.....zelfs over de taarten ☺☺☺.
Nog een fijne ☼-dag toegewenst.
Liefs Wilma

Hannie Stoel zei

Prachtige kaarten heb je gemaakt.
Mooie stempel.

En de taarten zullen er wel in gaan als koek......

groetjes, Hannie

Annerieke zei

Wat leuk om te zien dat je met 1 stempel heel verschillende kaarten kunt maken, ik vind ze erg mooi. En de taarten...jammie, zou ze graag even proeven!

gr Annerieke

carla zei

Hallo Karin,

Je kaarten zien er fantastisch uit en wat een mooie presentatie, echt super gedaan.
Leuk dat je alles nog eens in detail laat zien.
Bij het zien van de taarten komt het water me in de mond. Ik als zoetekauw zo er zo graag een hap in zetten.
Bedankt dat je de receptjes erbijgedaan hebt. Komt van pas.
Groetjes van de andere kant van België
Carla

corryskaart zei

hoi karin
wat een serie prachtige kaarten,zo mooi om naar te kijken!!
en die taarten bekijk ik ook liever op afstand anders weet ik precies wat er gaat gebeuren met mij:-))
groetjes van corry

ALIX zei

Hoi Karin, leuk dat je mijn volger bent geworden! Ik volg je al langer, je hebt zo'n mooie blog, en met fijne raadegevingen, en mooie creaties!
Ook deze kaartjes zijn weer super!!
Gr ALix

Angela zei

Prachtig stijlvolle kaarten Karin....
De taarten zien er écht overheerlijk uit!!!
grt Angela

Cards en Box bij Lady M zei

zo dat ziet er erg mooi uit heel appart je kaartjes en je taarten zien er erg lekker uit je hebt weer goed je best gedaan bedankt voor het recept groetjes maartje

Berlinde zei

Wat een mooie kaartjes Karin, leuk hoe ze er met dezelfde stempel toch allemaal anders uitzien!
Lieve groetjes, Berlinde

Marian zei

Wat een mooie kaarten En leuk met de zelfde stempel zo verschillend
Groetjes Marian

Martha zei

Hoi hoi Karin,
wat een prachtige felicitatiekaartjes heb je gemaakt,
allemaal met 1 en dezelfde stempel,
maar wat is het materiaal wat je hebt gebruikt?
Sterrenstof?
Wat een lekkere taarten heb je gemaakt, laat ik nu toch even trek hebben!
Maar goed het is niet zo best voor de lijn he hihihihi,
je zult best afnemers hebben gehad,
ondanks de regen!
Groetjes van Daatje

Ans zei

Hallo Karin,
Na lange tijd ben ik weer eens even op je blog komen kijken. Geweldig dat je er weer bent, want je maakt zulke mooie dingen. Zoals nu die schitterende trouwkaartjes. En dan de taarten voor onze lieve viervoeters. Die hebben er vast van genoten.
Hier in Noorwegen vieren we morgen de 1e mei. Iedereen is vrij en met het zonnetje erbij belooft het een mooi feest te worden.
Fijne dag Karin.
Groetjes van Ans