CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

donderdag 11 oktober 2012

Snippers, snippers en... receptje

Goede dag iedereen !
Wat een leuke reacties heb ik gekregen. Maar wat ik de leukste vond is die van Wies. "Wil je het recept van je appeltaart delen".
Ja, hoor Wies, dat komt er op het einde van mijn postje aan.
Ik moet zeggen... lekker is ie (de taart) want tegen de avond bleef er enkel nog... (zie helemaal onderaan)
En zoals ik gisteren zei heb ik met mijn papiersnippers nog een kaartje gemaakt.
Hieronder heb je een grof idee hoe ik tewerk ga.
Véééél gescheurde stukjes papier.

Een cirkel voor het maskeren van de zon
Een stukje van je werkje maskeren vooraleer je de struiken stempelt. 
Het volledig "ingekleurd" werkje maskeren, een achtergrondstempel erbovenop en dat is het resultaat.
(Het is een kaartje dat dienst kan doen voor vele gelegenheden. Dus heb ik er nog geen tekstje op geplaatst. Misschien werk ik het nog verder af. 'k Zal wel zien in welke stemming ik ben).

En dit is wat er straks met een kopje koffie verorberd wordt.
De rest van de appeltaart:

Recept:
Opgelet: dit is een recept voor een springvorm van 28cm. Je taart is dan ong. 4cm hoog. (ong. 35/40 min op 180°)
Wil je minder koek en meer appel dan kan je het deeg verdelen onder twee springvormen van 22 cm. (ong. 20/25 min. op 180°)
Oven voorverwarmen!!!
Benodigdheden:
200 gr boter
125 gr suiker + 1 zakje vanillesuiker
3 hele eieren (kamertemperatuur)
250 gr bloem (niet zelfrijzend)
2 grote koffielepels Backing poeder
Snuifje zout
Appels.
Bereidingswijze:
Roer de (zachte) boter tot room en voeg er lepel voor lepel de suiker met vanillesuiker aan toe.
Daarna één voor één de hele eieren eronder kloppen.
Voeg het snuifje zout toe.
De met Backing poeder gemengde en gezeefde bloem per hoeveelheid van 3 eetlepels eronder kloppen.
Doe het deeg in een ingevette springvorm en strijk het uit met een deegkrabber (in water dopen om gemakkelijk uit te strijken).
Beleg je deeg met de appels.
Schil de appels, deel ze in vieren en snij de buitenkant in partjes.
Leg ze in een ronde en let erop dat ze 1 cm van de rand blijven.
Facultatief:
Je kan je taart NA het bakken bestrijken met abrikozenjam of met een taartgelei. (Ik breng deze gelei van Dr. Oetker altijd mee uit Duitsland. Noemt daar "Tortenguss". Ik vermoed dat je die ook in de supermarkt kan kopen). 
Zo, dat was dan weer mijn blogberichtje voor vandaag.
Ik hoop dat jullie ervan genoten hebben.


Photobucket

10 opmerkingen:

cristel zei

een prachtige kaart hoor en leuk dat je dat zo met snippers doet en bedankt he karin voor het heerlijke receptje
grtjs

Wies zei

Hallo Karin,

Bedankt voor het delen van het recept. Ik ga het zeker uitproberen.
Dit is ook weer een mooie kaart. En inderdaad geschikt voor allerlei gelegenheden. Handig!

Groetjes, Wies

corryskaart zei

hoi karin
echt een wonder hoe je met restjes zo prachtige kaart kan maken,daar heb ik echt bewondering voor!
en ja de appeltaart daar blijf ik ver bij uit de buurt want ik moet altijd lijnen:-))
groetjes van corry

bolletjelucky.blogspot.com zei

Hoi Karin,wat een leuke manier om tot zo'n mooi (schilderijtje)kaartje te komen.Van je appeltaart loopt bij de aanblik al het water in mijn mond,mmm,groetjes Miranda

Helen zei

wat een prachtig kaartje weer.
Bij het lezen van je receptje loopt het water me al in de mond.

Marian zei

Leuke uitleg met de papier snippers Ga het ook eens proberen En je taart mmmmmm lekker recept
Groetjes

Martha zei

Hoi hoi Karin,
wat leuk je maakt ook appeltaarten,
en wat voor eentje, het lijkt wel van de warme bakker zelf!
Grote complimenten!
Wat een gaaf idee met dat maskeren en het hergebruik van de snippers,
erg mooi resultaat!
Groetjes van Daatje

Het zonnetje in huis zei

Hallo Karin,

Prachtige kaart en je appelcake ziet er heerlijk uit !!

Groetjes, Jaimie

Trudy zei

Woww!!! wat een prachtige kaart Karin!!
Groetjes Trudy

Cards en Box bij Lady M zei

karin wat heb je toch altijd leuke ideen hoe kom je er op je legt het altijd zo goed uit bedankt ook voor het recept van je appeltaart hij ziet er erg lekker uit groetjes maartje