Voor ik vertrok heb ik gezegd dat het pruimentijd was en dat ik "Zwetschgen" zou meebrengen.
Heb ik dus gedaan. Dit jaar waren de bomen niet zo vol als andere jaren. Het lag aan de koude en het regenweer. Ook zij hebben de zon gemist, net zoals wij.
Hier zijn dan de Zwetschgen. Ze zijn kleiner dan onze gekende pruimsoorten. En hebben een ovale vorm.
Uiteraard moet je ze nog ontpitten als je een taart wil bakken. Maar ze zijn ook heerlijk om zo te eten.
Wil je het recept?
Benodigdheden:
1 kg ontpitte en in de helft gesneden Zwetchgen.
100 gr boter
2 hele eieren
100 gr suiker
snuifje zout
200 gr bloem
1 à 2 tl. bakpoeder
Bereidingswijze:
In een kom de zachte boter, suiker en zout met de electrische handmixer tot schuim slaan. Er één voor één de eieren toevoegen tot je een schuimige massa hebt.
Lepel per lepel de bloem met bakpoeder toevoegen.
Een ingevet bakblik (springvorm 28cm) vullen met de deeg. Gladstrijken en er in een kring de Zwetschgen er voor de helft induwen.
Alvorens in de oven te plaatsen, nog suiker bovenop strooien en enkele klontjes boter tussen leggen.
De vorm in het midden van een voorverwarmde oven plaatsen.
Gedurende 45/55 min. op 200 ° laten bakken.
Dit is het resultaat:
Lekker met slagroom mmmmmm...
Groetjes,
6 opmerkingen:
Ohhhhh dat ziet er heerlijk uit
gr linda
mmmmm... dit ziet er erg lekker uit !!!
groetjes
eveline
Woonde ik nu nog maar in Nederland, dan kwam ik even naar je toe om een hapje te proeven. Wel met slagroom natuurlijk.
Goed voor de lijn (hahaha)
Groetjes Ans
Hello Karin! I just returned from a trip myself. My husband and I took a cruise to the Southern Carbbean for our anniversary, so I am slow in getting caught up with everyone in Blog-land :) I loved seeing your photos of Germany and it looks like you had some nice weather while you were there. Wecome home! This recipe looks like the pflaumen
kuchen my Oma used to make. It looks delicious!
waar woon je eigenlijk? dan kom ik even langs om te proeven hahaha.
Hij ziet er onwijs lekker uit!
Zelf vind k het ook leuk om te bakken, kan dit ook met onze gewone pruimen?
groetjes Nicole
mmmmmmmmmmmm is er nog iets over moet morgen niet werken maar kom dan effe bij jou van je lekkere taart proeven hoor
grtjs
Een reactie posten